De top 5 beste Yoshi games - Je favoriete dinosaurus keert terug!
Foto: Nintendo

5. Yoshi’s Island DS

We beginnen onze lijst van de top 5 beste Yoshi games met Yoshi’s Island DS. Deze klassieker kwam op 1 december 2006 uit voor de Nintendo DS. Voordat de game uitkwam had Nintendo een andere naam in gedachte, namelijk Yoshi’s Island 2. Vlak voor de release werd de naam toch maar veranderd naar Yoshi’s Island DS. De game scoorde uiteindelijk zo goed, dat de gemiddelde score op metacritic boven de 8 was.

In Yoshi’s Island DS wordt de focus gelegd op de Yoshi-clan die pasgeboren kinderen proberen te redden uit handen van de gevaarlijke Kamek. De originele SNES-game bevatte alleen Baby Mario en Baby Luigi, maar bij de DS-versie werden er nieuwe personages geïntroduceerd, zoals Baby Peach, Baby Donkey Kong en Baby Wario, maar ook zelfs Baby Bowser. Elke baby heeft unieke vaardigheden. Van snel sprinten tot vuur blazen, je moet alles uit de kast halen om de plannen van de kwade Kamek te stoppen. Met vijf verschillende werelden, 30 levels plus geheime en extra levels, hoef jij je niet snel te vervelen!

Yoshi’s Island is beschikbaar voor de Nintendo DS. Het vervolg van de game, Yoshi’s New Island, is beschikbaar voor de Nintendo 3DS.