Met meer dan 70 speelbare personages afkomstig uit de populairste videospelseries kan je gerust zeggen dat Super Smash Bros. Ultimate de grootste cross-over game aller tijden is. Maar op de vechters na zijn er nog talloze andere personages die hun opwachting maken in deze feestelijke fighting-game in de vorm van gastrollen die jou of je tegenstander te hulp kunnen schieten.

Deze zogenaamde Assist Trophies functioneren als een voorwerp waardoor spelers een hulpje kunnen oproepen die voor een korte tijd helpt tijdens de strijd. Net als de vechters functioneren de meeste Assist Trophies precies zoals ze doen in hun eigen games. Het lijkt soms net alsof ze ter plekke uit hun eigen spel geplukt zijn!

Spelers kunnen zich ook weren tegen de Assist Trophies, maar bepaald makkelijk is het niet. Welke gastrollen kun je allemaal verwachten? Op de volgende pagina's hebben wij de 10 beste Super Smash Bros Ultimate Assist Trophies voor je op een rij gezet.

10. Klaptrap

De vreugde rond de aankondiging dat Donkey Kong's Klaptrap verschijnt als Assist Trophy was maar van korte duur, want niet lang daarna werd Kremlinkoning King K. Rool aangekondigd als speelbaar personage! Ach, verschil moet er zijn.

Maar wij zijn Klaptrap nog niet vergeten hoor, want net als King K. Rool is ook Klaptrap terug van lang weggeweest, maar dat is niet wat hem één van de beste Super Smash Bros Ultimate Assist Trophies maakt. De bijtgrage kleine alligator doet in Super Smash Bros. Ultimate precies waar hij het beste in is; zijn tegenstanders bijten. Wanneer Klaptrap verschijnt loopt hij met z'n bek open over het level, op zoek naar een slachtoffer. Wanneer hij deze heeft gevonden bijt hij zich vast en laat hij niet meer los!