Pretpark simulaties zijn altijd weer een vak apart. Vaak zijn ze hectisch om in te komen, maar wanneer je de slag te pakken hebt blijf je ermee doorgaan. Zo ook Jurassic World Evolution, welke wij een 8,0 gaven in de review. Om bij de eerste kennismaking de overrompeling tegen te gaan, zijn er een paar handige trucjes geformuleerd waarvan het tegendeel vaak op pijnlijke wijze ervaren is.

Opslaan die hap!

Hoe frustrerend is het als je na urenlang spelen in de game een cruciale fout maakt of dood gaat, waarna je als een gek de je laatste savefile probeert te laden. Verrekt, dat is alweer een tijdje geleden en alle geboekte progressie is voor niks geweest! Had je het spel nou maar handmatig opgeslagen, want autosaves zijn ook niet altijd alles.

In Jurassic World Evolution zal je ongetwijfeld in lastige situaties terecht komen die het einde van je missie en zelfs amusementsparkje kunnen betekenen. Faillissement, te veel burgerlijke slachtoffers en een onjuiste bouwvolgorde zorgen er binnen de kortste keren voor dat het gebeurd is met de pret (en je inkomsten. Dat bepaalde belangrijke elementen gebaseerd zijn op kans, zoals het uitbroeden van dino’s, helpt ook niet mee aan zekerheid om de slagen. Eén van de beste Jurassic World Evolution tips die we je op het hart willen drukken is het gebruik van onwijs veel savefiles.

Even snel de game opslaan voordat je aan een lastige divisiemissie begint of een klein fortuin aan het fabriceren van een dino is zo gebeurd. Bovendien scheelt je dit een hoop kopzorgen als er iets fout gaat, lees: een horde velociraptors breken uit en peuzelen de rijkste toeristen op. Na zulke omstandigheden ben je weer een tijd lang bezig de crisis onder controle te houden en is het zelfs een mogelijkheid dat je jezelf van upgrades buitensluit!