Foto: The Walt Disney Company

Let op: Dit artikel bevat spoilers voor Ant-Man and the Wasp en alle eerdere Marvel Cinematic Universe films (MCU).

Het internet staat vol met speculaties, maar daarvan zijn er best wat theorieën die kunnen kloppen. Dit zijn de tien beste Avengers 4 theorieën op een rijtje. Hierdoor kun je wat makkelijker slapen na die dodelijke vingerknip van Thanos.

10. Een permanente dood

Hoe onwaarschijnlijk het ook is, zijn er toch echt mensen die geloven dat de legendarische knip in de vingers een permanente dood betekende voor de helft van het universum. Ned voorspelde het al aan het begin van Avengers: Infinity War toen hij het ruimteschip zag. Iedereen gaat dood volgens hem, maar dat bleek een beetje overdreven. Alleen maar de halve populatie van het hele universum veranderde in stof.

Nu is de kans dat de vingerknip een permanente dood betekende enorm klein, maar technisch gezien moeten we het tellen als één van de beste Avengers 4 theorieën. Er zijn namelijk genoeg doorsnee filmbezoekers die nog niet hebben gehoord dat er een vervolg komt op Spider-Man: Homecoming in 2019. Dit vervolg zou alleen wel een beetje moeilijk te maken zijn als Spider-Man de hele film lang een hoopje stof zou zijn. Deze theorie kunnen we dus alvast een beetje van het lijstje afstrepen.