Nieuwe subclasses

Dit is één van de grootste Destiny 2 vernieuwingen. Waar je in de originele Destiny nog twee subclasses per class had, kwam er bij The Taken King al een derde subclass bij. In Destiny 2 komt zelfs een vierde subclass om mee te spelen.

De Dawnblade voor de Warlock is één van de nieuwe subclasses. Deze is simpel te omschrijven als een guardian met zonnekrachten. Hij kan vijanden verschalken door granaten met zonnevlammen op hen af te gooien en heeft als super ability een groot vlammend zwaard waarmee hij vlammen op vijanden afstuurt.

De tweede nieuwe subclass is de Sentinel voor de Titan class. Deze heeft een schild waarmee hij, naast zichzelf beschermen tegen kogels van anderen, vijanden kan uitschakelen door met het schild te gooien of door ermee tegen anderen aan te slaan.

De derde en laatste nieuwe subclass is de Arcstrider voor de Hunter. Die heeft een soort staf waarmee hij vijanden makkelijk afslacht door ze ermee te slaan. Voordeel hierbij is dat de Arcstrider dit in een heel snel tempo doet en zo dus veel tegenstanders kort achter elkaar kan uitschakelen.