De SNES is wellicht toch wel de console waar Nintendo de meeste gamersharten mee geraakt heeft. Vooral de wat oudere gamer zal zich de console herinneren en aan de gloriedagen koppelen, maar ook gamers die niet met de SNES opgegroeid zijn hebben er wel eens op gespeeld.

De SNES heeft namelijk in vele huishoudens nog steeds een prominente plek, al dan niet in de kast. De vele honderden spellen die voor de SNES uitgekomen zijn gaan we natuurlijk niet allemaal noemen, maar uit pure nostalgie willen wij jullie de 25 beste Super Nintendo games niet onthouden!

25. Super Mario All Stars

Als we het over Nintendo of in dit geval de Super Nintendo Entertainment System (SNES) hebben, kan Mario niet ontbreken. Mario had op de 8-bit console, de NES, al drie games, namelijk Super Mario Bros. Super Mario Bros. 2 en Super Mario Bros. 3. Deze games waren zo populair dat Nintendo op de SNES met een bundel van de drie games kwam.

Jazeker, het opnieuw uitbrengen van games stamt al uit de tijd van de SNES en zelfs nog van daarvoor. Maar Nintendo was wel zo lief om de SNES gamers bij Mario All Stars een geheel nieuwe game te geven. The Lost Levels. In principe kreeg je met All Stars dus vier games voor de prijs van één.

Super Mario Bros. is de tijdloze klassieker waarbij de prinses steeds in een ander kasteel is, Super Mario Bros. 2 is de vreemde eend in de bijt met eindbazen als Mouser en de introductie van Bob Omb en Super Mario Bros. 3. is vooral bekend van de airships, hammer bros. en natuurlijk het Tanooki pak!

Je kunt binnenkort ook zelf levels in de stijl van deel één en deel drie maken in Super Mario Maker voor de Wii U. Deze game komt op 11 september uit, maar is nu al te pre orderen.

24. Megaman X

Ook Capcom is goed vertegenwoordigd op de SNES. Zo heeft Capcom de Megaman serie voortgezet én vernieuwd op deze console. Megaman is op de SNES voorzien van een paar upgrades en gaat door het leven als X. Dr. Light is helaas niet meer, maar X maakt wel nieuwe vrienden in deze serie.

Zo is er de rode robot Zero die met een blaster en een lichtzwaard ten strijde trekt. Maar helaas zijn er ook nieuwe vijanden. Aan kop van dat nieuwe robotleger staat Sigma, die de wereld over wil nemen en een aantal X Hunters op Megaman af stuurt.

Aan jou de eer om Sigma te stoppen, maar dat kan dus pas zodra je de X Hunters uit de weg geruimd hebt en hun krachten hebt geabsorbeerd. Capcom heeft in Megaman X ook een toffe verwijzing naar Street Fighter gestopt. Je kunt in de game namelijk een dragon punch skill vinden die werkelijk verwoestend is.