Voor we losbarsten met de lijst even een korte toelichting. Omdat game-ontwikkelaars en uitgevers niet vaak hun cijfers delen, lijken sommige bronnen uit dit artikel misschien wat verouderd. We hebben ons best gedaan om de meest relevante en recente bronnen bij dit artikel te gebruiken.

10. Contra

Alles schieten dat beweegt! In Contra is dit precies wat je doet. Tenminste, wanneer slechte organisaties en aliens de wereld proberen over te nemen natuurlijk.

In de contra games kruip je in de huid van Bill of Lance, twee soldaten die de wereld tegen allerlei gespuis moeten verdedigen. De serie valt vooral in de smaak bij oudere gamers vanwege de old school gameplay. Je rent vooral van links naar rechts en je schiet in acht richtingen. Je zou Contra als vroege voorganger van de moderne militaire shooter kunnen zien.

Als je in Nederland op zoek gaat naar de originele Contra games, dan zal je ze niet vinden. Bij de eerste paar games zijn namelijk de soldaten veranderd in robots en de titels werden allemaal een variatie op Probotector. Super C werd Probotector II: Return of the Evil Forces en Contra III: The Alien Wars veranderde in Super Probotector: Alien Rebels. Pas vanaf de PlayStation game Contra: Legacy of War werden de Contra games onder hun originele titel uitgebracht in Europa.

Precieze getallen zijn niet bekend, maar omdat Konami recent nog met een mobile Contra game gekomen is kunnen we Contra zeker tot één van de meest succesvolle game series van Konami beschouwen.