5. HTC Vive Tracker

Ken je nog die plastic opzetstukjes voor je Wii remotes, waardoor het leek alsof je een echt wapen of een echte honkbalknuppel vasthield? HTC wil hetzelfde bereiken met de Vive, maar gaat nog een stapje verder. Met de HTC Vive tracker kan je ieder object of apparaat uit de echte wereld overbrengen naar de virtuele wereld.

De Vive Tracker is een apparaat dat ervoor zorgt dat ieder apparaat als controller gebruikt kan worden voor ontwikkelaars. Het concept is simpel: ontwikkelaars en consumenten kunnen de Vive Tracker op een controller of ander real life object zoals een honkbalknuppel of golfclub plaatsen en deze vervolgens gebruiken in de virtuele wereld. Via de camera en de sensoren weet de Vive precies waar dit object zich bevindt in de virtuele wereld en zo kan je deze object in-game gebruiken.

De Vive Tracker komt in het tweede kwartaal van 2017 beschikbaar voor ontwikkelaars en consumenten. Daarnaast komen ook nog verschillende andere Vive accessoires uit, zoals een wireless adaptor en een deluxe audio strap.