De CES is de grootste technologiebeurs ter wereld. Dit jaar is voor de vijftigste keer de beursvloer in Las Vegas geopend voor bezoekers van over de hele wereld. Tijdens de CES maken alle grote tech-giganten de nieuwste ontwikkelingen bekend. Zo zag in 1985 de wereld voor het eerst de Nintendo Entertainment System en 16 jaar later, in 2001, maakte men voor het eerst kennis met de Xbox.

Ook dit jaar zagen we weer veel van dit soort grote onthullingen waar we in de toekomst nog op terug kunnen kijken. Dit zijn de beste CES 2017 aankondigingen op een rijtje. Je kan ook een kijkje nemen naar onze top 5 raarste gadgets van CES 2017, waarin we je vertellen over de meest bizarre tech die op de CES van dit jaar is aangekondigd.

10. NVIDIA SHIELD TV

De NVIDIA SHIELD TV borduurt voort op het concept dat NVIDIA introduceerde met de eerdere NVIDIA SHIELD. Hiermee kan je games, films en andere video's streamen naar je televisie. Het kleine apparaatje is dit keer voorzien van een nieuw design en ondersteunt nu ook HDR en 4K resoluties.

De NVIDIA SHIELD TV komt met een controller en een afstandsbediening. De SHIELD TV werd bekendgemaakt door Jen-Hsun Huang, CEO van NVIDIA, tijdens de keynote speech op CES 2017.

De games kunnen gestreamed worden via jouw eigen PC. De grote bibliotheek met films en series wordt ondersteund door Amazon Video, Netflix, YouTube, Google Play Movies en VUDU. De NVIDIA SHIELD TV levert dan ook de beste en meest complete entertainment ervaring voor in de huiskamer, volgens NVIDIA.

Of dat ook echt zo is, moet nog blijken. De SHIELD TV is namelijk vanaf 16 januari beschikbaar voor een prijs van 229,99 euro en is nu al te pre-orderen.