5. Keanu Reeves in je hoofd

Het is bij ons allemaal sinds een paar dagen al zo: Keanu Reeves zit in ons hoofd. De John Wick acteur kwam tijdens de E3 persconferentie van Microsoft doodleuk het podium op lopen om te melden dat hij een rol speelt in Cyberpunk 2077. Het internet ontplofte meteen met allerlei toffe grappen en geweldige reacties. Hoe groot de rol van Reeves in Cyberpunk 2077 zou zijn, was alleen nog niet gemeld.

Tijdens onze hands-off sessie met de game kregen wij een heleboel beelden te zien en daaruit kwam heel duidelijk dat Reeves in ieder geval geen klein rolletje in de game heeft. De acteur zit namelijk niet alleen in óns hoofd, maar ook in het hoofd van V, de protagonist van Cyberpunk. Reeves zal spelers tijdens hun avontuur op pad helpen en ondersteunen in Night City. Dit is namelijk een futuristische ‘utopie’ waarin alles helemaal naar zijn grootje is gegaan.

Het karakter van Reeves lijkt een hersenschim te zijn of een defect in de chip in het hoofd van V. Is dat wel echt zo of is het hoofd van de speler al gehacked voordat de gameplay begonnen is?