De Poolse ontwikkelaar CD Projekt RED staat het meest bekend om de The Witcher-trilogie games, gebaseerd op de boeken van schrijver Andrzej Sapkowski. Vooral het derde deel, The Witcher III: Wild Hunt, wist in 2015 hoge ogen te gooien. CD Projekt RED wist toentertijd een diepgaande RPG neer te zetten met een grote open wereld, een pakkend verhaal en gameplay om je vingers bij af te likken. Sindsdien heet de ontwikkelaar alle hens aan dek gehaald voor hun volgende grote project: Cyberpunk 2077.

Aangekondigd in 2013, Cyberpunk 2077 moet een game vergelijkbaar met The Witcher III worden. Wat weten we nou eigenlijk over deze nieuwe Role Playing Game?

Cyberpunk 2077 details - Wat is Cyberpunk?

Officieel is Cyberpunk een subgenre van sciencefiction dat zich vooral richt op kunstmatige intelligentie, waar een dystopische samenleving gecombineerd wordt met ver ontwikkelde technologie. Denk aan Blade Runner, Altered Carbon, Akira of System Shock. In dit geval betekent Cyberpunk ook iets anders, namelijk het gelijknamige rollenspel geschreven door Mike Pondsmith dat zijn oorsprong had in de jaren ‘80.

Pondsmith bracht drie versies van het rollenspel uit: Cyberpunk 2013, Cyberpunk 2020 en Cyberpunk V3. Het spel is vooral gericht op skills in plaats van levels halen, met een focus op het zo ver mogelijk ontwikkelen van je personage. Dit hoeft niet altijd met combat te maken hebben, maar als het op vechten aankomt is dit meestal zo realistisch mogelijk. Dit betekent dat je al met één goed gemikt schot het loodje kan leggen.