Foto: © 2019 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

In Crawl raast er een enorme orkaan over Florida heen. Dit is er een van categorie 5 en dat betekent dat iedereen maar beter kan evacueren. Haley (Kaya Scodelario – The Maze Runner, Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales) negeert het advies om te vertrekken en gaat naar haar ouderlijke huis, want ze heeft niets van haar vader (Barry Pepper) gehoord.

Als ze daar komt begint een gevecht tegen hels weer dat het huis langzaam verwoest. Maar dat is niet alles. Een stel ongenode gasten, rechtstreeks uit de diepste krochten van Haleys ergste nachtmerries, komt het huis binnen: een groep enorme alligators.

5. Zorg voor licht

Haley moet er in Crawl alles aan doen om te overleven in het doemsdagscenario dat de orkaan in Florida haar voorschotelt. Daarbij moet ze zorgen dat ze niet tussen de kaken van de enorme beesten verdwijnt. Dit klinkt al als een flinke uitdaging, maar die is nog groter als de alligators zich in de donkere hoeken van een kruipruimte kunnen verstoppen. Laat dat net het geval zijn in deze beklemmende horrorfilm.

Het normaal zo lekker schijnende zonnetje schuilt achter dikke, grijze wolken. Bovendien zit Haley met haar vader, die ook nog eens zwaargewond is, ónder het huis. Alleen met een goede zaklamp kan Haley zien wat er allemaal gebeurt.

In het donker kan ze niet zien waar de alligators zitten, maar ook niet waar ze veilig naartoe zou kunnen met haar gewonde vader. Zonder licht is ze bij voorbaat verloren. Dat brengt ons bij de eerste tip: Zorg hoe dan ook voor een bron van licht. Als je deze hebt, bijvoorbeeld in de vorm van een zaklamp, kun je naar een veilige plek navigeren en stijgen je overlevingskansen flink.