Foto: Konami

Hoewel de aankondiging van de game tijdens de Nintendo E3 Direct niet met luid applaus ontvangen werd, gaat de game toch echt dit jaar uitkomen. Het is alleen maar nog maar de vraag of fans op de game zitten te wachten, aangezien de onthulling gelijk terug deed denken aan PlayStation 3-graphics. Tijdens E3 konden we namelijk alvast aan de slag met de gloednieuwe titel en vertellen je hier waarom je de game niet alleen op z'n uiterlijk moet beoordelen.

Een leuke twist

De Contra Rogue Corps gameplay die tijdens de Nintendo Direct getoond werd, was ook meteen één van de hekelpunten van gamers. Zo'n geliefde serie als Contra die bekendstaat om zijn 2D-plarform/shooter gameplay moet toch niet omgetoverd worden in een 3D game? Nou, eigenlijk is dat helemaal niet zo'n slecht idee op basis van wat we gespeeld hebben.

Nadat je 1 van de vier personages gekozen hebt, is het direct tijd om vijanden aan gort te schieten. Dit doe je terwijl je vanuit een semi-topdown perspectief over de stad uitkijkt. Schieten doe je met de rechtertrekker terwijl je met het rechterpookje richt op de vijand, waardoor de Contra Rogue Corps gameplay is omgetoverd in een run-and-gun shooter.