Campzone 2016 - Wat is er allemaal te doen?

Van heinde en ver komen gamers deze zomer richting Kronenberg, in de buurt van Sevenum. Daar wordt tussen 5 en 15 augustus een perceel namelijk omgetoverd tot camping voor iedereen met een affiniteit voor games: Campzone. Wij spraken Jeroen den Hartog, event organiser bij Duh-Events over het evenement.

Zestiende editie van Campzone, met dit jaar een nieuwe plek

DIt jaar is Campzone op een nieuwe plek en het is de eerste keer dat het op de nieuwe locatie plaatsvindt. Dit is in Kronenberg, vlakbij Toverland, Sevenum. Met het nieuwe perceel is ook een aantal andere dingen aan het evenement veranderd. Op de vraag wat er dit jaar nieuw is aan Campzone vertelt Den Hartog ons het volgende:

"De locatie is dit keer een stuk groter. Het perceel is ongeveer 10 hectare groot inclusief de parkeerplaatsen. Daarbij hebben we een nieuwe internetsponsor, Ziggo, die ons 10Gbit levert. Dat is ongeveer de snelheid van 50 gemiddelde ADSL lijnen."

Het nieuwe perceel brengt dus wat meer plek met zich mee. Maar dat is niet alles. Zoals ieder jaar is er van alles te beleven tijdens de gamevakantie. Ook hierin vernieuwt Campzone constant. Zo zijn er diverse competities te spelen die dit jaar ook vanuit eigen tenten gespeeld worden. En natuurlijk zijn er nieuwe games te spelen tijdens die competitie

"We spelen bijvoorbeeld Overwatch zes versus zes. Daarnaast hebben we de nieuwe Unreal Tournament competetief. Deze game is nog in bèta, maar we kunnen deze al tegen elkaar spelen. Eindelijk weer eens een echte toffe Unreal Tournament."

Er is dus genoeg competitief te spelen tijdens Campzone. En daarbij zijn ook een heleboel prijzen te winnen zoals toetsenborden en muizen. Maar er is nog veel meer te doen naast het gamen zelf. Daarover lees je op de volgende pagina's meer.