De richting waarin Call of Duty de afgelopen jaren inging werd niet door alle fans op prijs gesteld. Zo kreeg de trailer van Call of Duty Infinite Warfare al gelijk een heleboel duimpjes omlaag. Dit jaar geen futuristische setting meer, maar een meer traditionele aanpak. Toch betekent dit niet dat Sledgehammer Games niets heeft durven te vernieuwen aan de formule. Dit zijn de beste Call of Duty WW2 vernieuwingen!

5. Terug naar de Tweede Wereldoorlog

Eigenlijk voelt het wel gek om dit te benoemen in een artikel met vernieuwingen in Call of Duty. De Tweede Wereldoorlog was namelijk vooral in de beginjaren van de Call of Duty serie de setting waar de games plaatsvonden. Door de jaren heen begon men zich steeds meer te richten op huidige en toekomstige conflicten. Dit zorgde ervoor dat het al negen jaar geleden was, toen we voor het laatst met Call of Duty World At War een Tweede Wereldoorlog setting voorgeschoteld kregen.

De keuze van de Tweede Wereldoorlog is daarom wel echt een vernieuwing te noemen. Het voelt verfrissend aan na de avonturen in de toekomst. Niets is zo gruwelijk als de veldslagen in de Tweede Wereldoorlog en dat is in de game duidelijk te merken. Zowel in de campaign als de multiplayer.

Aangezien de jetpack nog niet was uitgevonden in de Tweede Wereldoorlog, keert ook weer het ouderwetse ‘boots on the ground’ terug. Deze verandering wordt door veel fans van de serie gewaardeerd. Geen konijnensprongen meer, maar echt ouderwets oorlogvoeren!