Call of Duty WW2 aangekondigd, onthulling volgende week

Call of Duty WW2 zal het nieuwste deel worden in de populaire shooter reeks. Waarschijnlijk komt het spel in het najaar uit, zoals we gewend zijn van de Call of Duty games.

Call of Duty begon met de eerste delen als een shooter die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog afspeelde. Daarna verplaatste het strijdtoneel naar de moderne tijd en zelfs de toekomst. Met dit nieuwe deel brengt ontwikkelaar Sledgehammer Games een terugkeer naar een historische setting.

De volledige onthulling zal op 26 april om 19:00 Nederlandse tijd volgen. Deze is dan te bekijken via de officiele website.

Call of Duty WW2 Boxarts

Call of Duty WW2 terug naar roots

In februari werd al bekend dat de serie terug zou gaan naar haar roots. Later kwamen er meerdere geruchten voorbij over de nieuwe setting. Het werd al snel duidelijk dat de Tweede Wereldoorlog opnieuw opgezocht zou worden.

Call of Duty is niet de enige grote serie die een stapje terug in de tijd gaat. Zo verscheen vorig jaar Battlefield 1. Deze game speelt zich tijdens de Eerste Wereldoorlog af en kende daarmee veel succes.

Pre-order

Hoewel de precieze release van de game nog niet is bekend, is het spel wel al te pre-orderen. Dit is hier te doen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. De release lijkt te gaan vallen in november, zoals we gewend zijn van de serie, maar dit is nog niet zeker. De datum zal wellicht tijdens de onthulling volgende week aan bod komen.

Meer Call of Duty

Met Call of Duty heeft Activision de afgelopen jaren goede zaken gedaan. Het spel wist elk jaar weer goed te verkopen. Toch wil het bedrijf zich niet enkel op de games blijven richten. Zo denkt de uitgever na over films.

Er zijn al plannen voor meerdere films. De ambities zijn groot en Activision hoopt een hele serie blockbusters uit te brengen. Of en wanneer dit daadwerkelijk gaat gebeuren is nog afwachten.