Tijdens het Nvidia GeForce evenement dat de avond voor gamescom 2019 daadwerkelijk begon hebben we een half uurtje de gloednieuwe multiplayermodus van Call of Duty Modern Warfare kunnen spelen. Dit deden we op high-end PC om een goede indruk te krijgen van hoeveel mooier de game wel niet is door middel van de ray tracing. Je vraagt je misschien wel af wat dat is.

Wat is ray tracing?

Ray tracing is een technologisch hoogstandje dat de laatste tijd naar steeds meer games komt dankzij nieuwe hardware die op PC’s (en binnenkort consoles) weet te draaien. Met de tech is het mogelijk om lichtinval een stuk realistischer te maken. Elke pixel wordt apart aangepakt en draagt bij aan realistische lichtinval waardoor je veel meer detail ziet.

Zo kun je in een plas water bijvoorbeeld de reflectie zien van de lucht en komen de kleuren van een neon bord beter tot zijn recht. Het zijn een paar voorbeelden, maar het kan een groot verschil maken. En dat al helemaal in een competitieve multiplayertitel als Call of Duty Modern Warfare.