Al snel bleek bij binnenkomst dat de avond niet alleen voor de fans was die de game hebben voorbesteld. Zo waren er naast bekende YouTubers ook legendes in de wereld van Call of Duty, crew van Infinity Ward en BN’ers. Dat belooft dus een mooie avond te worden

Call of Duty Infinite Warfare releaseparty 1

Bekende gezichten

De avond bestond uit een aantal activiteiten rondom de release van de game. Nadat de avond werd geopend door Richard Simon van GameKings werden gasten geïntroduceerd als Geoff Evans van Infinity Ward en Nederlands eigen Yarasky. Geoff heeft een korte introductie over het spel gegeven en ook waren spelers van Feyenoord aanwezig om de game te proberen. Zo werd de avond met een knaller afgetrapt.

Gedurende het feest kon je genieten van drankjes en wat hapjes. Ook werd er stevig muziek gedraaid door bekende DJ’s. Zo begon de avond met D-Wayne achter de draaitafels die er een feestje van maakte. Later maakte hij plaats voor MOTI, bekend van het nummer Boom, en gaf de zaal net die extra boost om te winnen.

Call of Duty Infinite Warfare releaseparty 2

Battle Royale - Strijd der titanen

Een hoogtepunt van de avond was zonder twijfel de Battle Royale. Tijdens deze strijd moesten twee teams tegen elkaar strijden in een potje Team Deatmatch. Maar dit waren niet zomaar twee teams. Aan de ene kant stond een groep van artiesten, waaronder Negativ, Ronnie Flex en Afrojack, dat werd geleid door Yarasky. Ze namen het op tegen een team van atleten met als teamcaptain SanDDayHD, bestaand uit Touzani, Kenneth Vermeer en Royston Drenthe.

Hoewel het een eerlijke verdeling had moeten zijn, kon het artiestenteam compleet meeliften met Yarasky. Zo waren de helft van de punten die haalbaar waren tijdens de pot gezet door hem. Dit was niet bevorderlijk voor de spanning maar een erg komisch gezicht om te aanschouwen.

Call of Duty Infinite Warfare releaseparty 3

De Gamebooths - Weinig Deathmatch

In totaal waren er zes verschillende gamingbooths te vinden in de Maassilo. Gedurende de hele avond waren alle booths bezet dus je moet wel geduld hebben voor je aan de beurt kon komen. In totaal waren er drie game-modussen te spelen namelijk Free-For-All, Zombies & Team Deathmatch. Helaas was maar één van deze stands voor Team Deathmatch.

Vreemd, want de meeste fans die kwamen stonden te wachten voor de Team Deathmatch. Wat het nog vreemder maakte was het feit dat de ene helft van de booth constant door hetzelfde team werd bezet, namelijk de artiesten. Een voordeel hiervan is dat je tegen Afrojack kon gamen.

Call of Duty Infinite Warfare releaseparty 4

Call of Duty Infinite Warfare Releaseparty - Get ready for take off

Donderdag 3 november stond in het teken van gamen, competitie en gezelligheid. Met een hoop bekende namen in zowel de muziekindustrie als sport- en game-industrie was er genoeg te doen. De avond sloot af met een spetterende prijsuitreiking waar gratis DLC’s voor de winnaars klaarlagen en ook de gasten konden vanaf 00:00 uur de titel mee naar huis nemen. Reden genoeg om volgend jaar weer te gaan!