Sinds de eerste kennismaking met Black Ops 4 (en een ongelofelijke partij kontschoppen) smaakte de game naar meer. Gelukkig kon er afgelopen weekend in frisse duik genomen worden in wat één van de bekendste shooters van het najaar gaat worden. Nog geen zombies of Blackout modi, maar wel in de zesde versnelling de multiplayer er doorheen knallen. Met een cap van level 34, vijf mappen, zes modi, tien specialisten en een enorme hoeveelheid spelers was er een flinke bak aan content die we hier voor je gaan nabespreken.

Maps in de Call of Duty Black Ops 4 beta

Goede mappen zijn het halve werk, en met een eerste indruk van wat Black Ops 4 te bieden heeft zit dat wel goed. Naast de drie mappen die we in Los Angeles hebben aanschouwen, kwam er een tweetal nieuwe locaties de kop op steken. Hieronder zullen we de verschillende strijdvelden iets meer toelichten en voorzien van de nodige ervaring die we tijdens de vele potjes op hebben gedaan.

Seaside

Als je gedachten afdwalen naar een Spaanse kuststad, dan denk je niet gelijk aan bruut militair geweld. In Seaside kronkelen de idyllische straatjes allemaal om de kerk heen. Het middenplein is geschikt voor zowel lange afstandswapens als submachine geweren en dit zorgt voor een boeiende strijd met een hoop actie. Seaside was zonder twijfel één van de favoriete uitstapjes van de Black Ops 4 beta.

Frequency

Frequency is een map die we nog niet eerder aan de tand hebben gevoeld. Het gevecht speelt zich af in een geheim informatiestation, hoog in de bergen. Na een match of tien in deze faciliteit rondgestruind te hebben, lijkt het erop dat slechts de helft van de map actief benut wordt. Dat is ook niet zo vreemd, want het nogal rechttoe rechtaan vormgegeven interieur valt in het niets bij de lange catwalks die als knelpunten dienen.

Payload

De Call of Duty franchise heeft een redelijke collectie aan sneeuwlandschappen op z’n naam staan en ook met Black Ops 4 kan er minimaal één aan het lijstje toegevoegd worden. Payload, de raketfaciliteit die we al eerder onder de knoppen hebben genomen, voelt als een welkome toevoeging tijdens de Call of Duty Black Ops 4 beta. Alhoewel deze smeltkroes van andere mappen niet wereldveranderend is, kan je wel solide close- tot medium ranged aanvaringen verwachten. Vooral het interactieve platform dat nieuwe wegen creëert blijft een leuke feature.

Gridlock

In het niet eerder speelbare Gridlock komen technologische hoogstandjes en oud Japanse bouwkunst bij elkaar in een prachtig contrast. Veel tijd heb je in deze map met de geduchte drie paden structuur niet, want de speelstijl is er redelijk snel. Wat fijn is aan deze arena, is het feit dat zo goed als elk wapen geschikt is waardoor je niet zo zeer in het nadeel bent als je probeert te experimenteren met loadouts. Voor bij de release is dit een interessante map om in de gaten te houden.

Contraband

We hebben het na onze eerste hands-on al laten weten, maar de Call of Duty Black Ops 4 beta heeft het weer bevestigd. Contraband is, vanuit persoonlijk oogpunt, een map die aan de toppers binnen de franchise kan tippen. Een mooie omgeving met rondscharrelend fauna, de mogelijkheid om een blokje te gaan zwemmen en een geschikte lay-out voor bloedstollende gevechten maakt dit een standaard vote binnen de pre-game lobby. Net als in Gridlock wordt de actie goed over de gehele map verspreid, waardoor op één punt blijven zitten gekkenwerk is.

Nu de getoonde mappen zijn besproken, is het tijd om door te schuiven naar één van de andere pilaren van de multiplayer beta: specialists.