Foto: AMC

Toen de film eerst werd aangekondigd werd er alleen verteld dat de film zal gaan om een “gekidnapte man die vecht voor zijn vrijheid”. Nu is er aangekondigd wie deze gekidnapte man zal zijn, namelijk Jesse Pinkman. Jesse was een van de hoofdpersonages in de serie en zal nu de hoofdrol spelen in de Breaking Bad film. Vince Gilligan geeft aan dat hij vindt dat bepaalde personages uit de serie hun verhaal nog niet hebben afgemaakt. Dit vertelt Vince Gilligan allemaal in een interview met Variety.

Breaking Bad film gaat over Jesse Pinkman

Hoewel Jesse aan het einde van de serie leek te ontsnappen, is het niet onmogelijk dat hij daarna weer gevangen zou kunnen worden. De kans is klein dat Walt weer in de serie zal verschijnen, waarschijnlijk zal hij dan alleen terugkomen in de vorm van hallucinaties of als een soort van geest. Een andere manier waarop Walt mogelijk terug zou kunnen keren in de serie is door middel van flashbacks.

De series

Er zijn vijf seizoenen gemaakt van de Breaking Bad serie, de show was ook een grote hit en won zestien Emmy’s en twee Golden Globes. De serie gaat over een scheikundeleraar op een middelbare school die erachter komt dat hij terminaal kanker heeft. Uit zorg dat hij niet genoeg geld achter zou kunnen laten voor zijn gezin, gaat hij tegen zijn eigen natuur in de drugswereld in om crystal meth te maken.

Er is ook een prequel serie gemaakt, deze is net als de Breaking Bad serie op Netflix te zien. De prequel heet Better Call Saul en volgt de transformatie van de advocaat in de originele serie. Hierin zie je hoe hij van onbeduidende raadsman Jimmy McGill tot een omstreden advocaat Saul Goodman verandert. Deze serie is genomineerd voor een Emmy, maar heeft lang niet zoveel prijzen binnengehaald als de Breaking Bad serie.

Wij hebben een artikel geschreven over vijf redenen om Breaking Bad te kijken, mocht je dat nog niet hebben gedaan. Als je nog twijfelt over de prequel, hebben wij ook een artikel geschreven over waarom je Better Call Saul moet kijken.