Foto: Gearbox Software

In deze Borderlands analyse zetten wij de vijf manieren waarop Borderlands uniek is op een rijtje. Borderlands, Borderlands 2 en Borderlands: The Pre-Sequel (en een Telltale game) zijn niet voor niets geliefd onder gamers. Daar zijn een aantal redenen voor en die zetten we hier op een rijtje.

5. Gestoorde karakters

Eigenlijk hoef je maar twee a drie minuten van het spel te zien om het oordeel te vellen dat de karakters in Borderlands krankzinnig zijn. Fans van de game noemen ze toch liever prettig gestoord, want het zorgt voor verschillende geweldige momenten. Je hoeft maar een karakter op te noemen of hij of zij is over de top krankzinnig en daardoor gelijk ook memorabel.

Neem bijvoorbeeld Tiny Tina. Op het eerste gezicht is dat een vrij normaal personage, maar het duurt niet lang voordat ze een weerloze vijand de lucht in heeft geblazen met ladingen aan dynamiet. De absurdheid van Tina is zo groot dat ze zelfs haar eigen DLC kreeg en die zorgde op zichzelf weer voor verschillende fantastische momenten die bevestigen dat Tina niet volledig spoort.