Borderlands 3 gameplay onder de loep - Tien veranderingen die opvallen!

1. Een nieuwe co-op ervaring

Net als eerder delen bevat de Borderlands 3 gameplay ook een goede dosis plezier die je kunt delen met je vrienden. Zowel door middel van online als offline co-op via splitscreen kun je met je vrienden lekker kogels lossen in Pandora. Dit wordt nu alleen wel op een compleet andere manier gedaan. In plaats van dat de loot gedeeld werd door de spelers, krijgt iedere speler nu individuele loot die aansluit op zijn/haar level en dat wordt Loot Instancing genoemd in combinatie met loot balancing.

Ook is er in het derde telg sprake van level balancing, waarbij de iedere extra speler gelijkgetrokken wordt met de host van de game. Als de host level 5 is en een vriend van level 20 mee wil spelen, zal hij dus gelijkgetrokken worden met de host waardoor de strijd weer eerlijk wordt. Wie toch liever het oude systeem wil gebruiken, kan de Classic Mode aanzetten, waardoor het systeem van eerdere Borderlands-games gebruikt wordt voor co-op.

De Borderlands 3 gameplay is onzettend tof!

Hoewel we maar een paar uurtjes met de game aan de slag konden, smaakte het zeker naar meer. In de aanloop naar de release zal de game gelukkig nog wel meerdere keren te zien zijn, zoals op E3 2019. In een interview dat we met de ontwikkelaars van de game hebben gehouden, wordt alvast het tipje van de sluier gelicht over wat er dan getoond gaat worden. Daarover kun je meer lezen in onze Borderlands 3 preview.