Amara – Siren

Nadat jij in Borderlands al de controle hebt gehad over Lilith en in Borderlands 2 over Maya, neemt nu Amara de mantel van de Siren-klasse over. Net zoals haar illustere voorgangers, vervult Amara haar rol met verve, al is het wel op een andere manier.

Amara is namelijk meer gericht op pure kracht en het verpulveren van haar vijanden. Maya had nog meer een ondersteunende rol, maar in Borderlands 3 classes slaat de Siren haar tegenstanders met astrale projecties helemaal tot pulp. Daarvoor heb je de keuze uit drie verschillende ­skilltrees, die jij naar hartenlust vrij kunt invullen.

Zo is er Fist of the Elements skill tree, die ons doet terugverlangen naar Borderlands 2. Met je Phasegrip grijp je een vijand bij de strot en blijft hij een tijdje in de lucht hangen, waarna jij hem kan volpompen met lood, lasers of elektriciteit. Dit kon Maya in Borderlands 2 ook, maar Amara heeft nog een verrassing in huis. Zo kan er zelfs een tweede arm tevoorschijn komen die nabije belagers kapotslaat.

Naast Fist of the Elements zijn er ook nog de Mystical Assault en Brawl skill tree. Bij de Mystical Assault bombardeer jij vijanden met een vlaag aan astrale vuistslagen, terwijl jij bij de Brawl skill tree diverse belagers trakteert op een aard verschuivende klap die ze de lucht in lanceert. Als er daarna nog overlevenden zijn, dan schakel jij ze makkelijk uit met enkele kogels. Voor het uitdelen van de echte klappen ben jij bij de Borderlands 3 class Siren aan het juiste adres!