FL4K – Beastmaster

Het jagen van wilde diersoorten is iets wat wel vaker voorbij is gekomen in Borderlands. In de eerste twee games was Mordecai de voornaamste jachtopziener, terwijl ook Sir Hammerlock zijn geweren en geschoten wild trots voor onze neus uitstalde. Voor de derde titel is FL4K de jager die gestalte gaat geven aan één van de Borderlands 3 classes.

FL4K de robot is altijd op zoek naar nieuw jachtgedierte om te schieten en maakt daarvoor niet alleen gebruik van één van zijn drie skill trees, maar ook van zijn trouwe compagnon. Deze kan de vorm aannemen van één drie verschillende dieren uit het Borderlands-universum, zoals een Skag of Spiderant.

FL4K heeft de keuze uit drie skill trees en dat zijn de Hunter-, Master- en Stalker-trees, die allemaal betrekking hebben op jouw brave huisdiertje. Met Hunter beheers je een Skag, die een flinke sprong waagt in de lucht om vervolgens hard neer te komen op enkele omstanders. Je hoeft ze alleen nog maar even uit te schakelen na dit trucje.

Bij de Master skill tree creëer je een soort portaal voor jouw schepsel, die vervolgens ergens anders op de map uitkomt. De locatie bepaal jij en mede daardoor heb je een flinke verrassing voor het gespuis in Borderlands 3 in huis.

Word jij overvallen door je tegenstanders? Geen probleem! Met de Stalker tree kun je hectische situaties makkelijk ontvluchten. Je wordt namelijk tijdelijk omhuld en kan snel naar een betere positie rennen. Vanaf daar kan je drie keer schieten op alles wat beweegt en elke kogel doet dan de maximale schade. Zo is de Beastmaster een goede combinatie tussen diverse features en een uitstekende Borderlands 3 class.