BlizzCon 2018 - Diablo Immortal

De Diablo-games kon je voor een grote tijd alleen op een PC spelen, maar sinds kort ook op consoles zoals de Nintendo Switch. Het enige platform dat overbleef, was de mobiel. Blizzard onthulde tijdens de openingsceremonie van BlizzCon 2018 dat er een spel wordt ontwikkeld voor Android en iOS. De ontwikkeling van de game is in samenwerking met Netease. Dit is een bedrijf dat eerder de spellen van Blizzard al naar China heeft gebracht.

De game, Diablo: Immortal, vertelt een verhaal over de gebeurtenissen tussen Diablo II en Diablo III. Het verhaal zal meer vertellen over wat er gebeurde met Tyrael, Malthael en anderen.

Er zullen nieuwe vaardigheden en zones beschikbaar zijn. Ook heeft de game een online multiplayer. Toch waren de eerste reacties niet heel positief. Zo heeft de Diablo Immortal trailer een hoop dislikes.

Nog meer Diablo-projecten

Blizzard vertelde dat ze meerdere teams heeft die aan verschillende Diablo-projecten werken. Diablo Immortal is dus niet het enige waar ze op dit moment mee bezig zijn. Welke projecten er nog meer in de planning staan is niet bekendgemaakt. Blizzard waarschuwde van tevoren dat ze niet over al de Diablo-projecten zouden praten.