Op 8 februari 1991 richtten Mike Morhaime, Frank Pearce en Allen Adham de organisatie op. Destijds stond Blizzard nog bekend als Silicon & Synapse. Drie jaar later, in 1994, werd Silicon & Synapse omgetoverd tot Blizzard Entertainment Inc. Kort daarna maakte Blizzard naamsbekendheid met zijn eerste bekende game genaamd Warcraft: Orcs and Humans.

In de 25 jaar dat Blizzard Entertainment games maakt, zijn er al veel hoogtepunten bereikt en heeft de ontwikkelaar over het algemeen enorm veel succes gehad. In dit artikel behandelen we de 25 jaren van Blizzard en welke games er precies uitkwamen in die tijd. Waren ze succesvol of niet en wat biedt de toekomst? Je leest het allemaal hier!

1991-1996: Warcraft, Warcraft II en Diablo

Veel mensen kennen Blizzard wel van games als StarCraft, Diablo en World of Warcraft, maar de allereerste game die de ontwikkelaar maakte had niets te maken met deze franchises. De allereerste game van Silicon & Synapse was RPM Racing, een racegame voor de SNES. De tweede game die de ontwikkelaar maakte kennen sommige fans misschien nog wel: het is de game The Lost Vikings. Onder de Silicon & Synapse naam maakte de organisatie nog één game genaamd Rock ’n Roll Racing.

Het eerste grote succes kwam in 1994, toen het nieuw omgedoopte Blizzard kwam met Warcraft: Orcs and Humans. Deze RTS game voor de PC geldt als een klassieker binnen de RTS games en lag aan de grondslag voor latere successen van Blizzard. Het is dan ook niet gek dat er een jaar later, in 1995, een vervolg kwam op Warcraft genaamd Warcraft II: Tides of Darkness. Ook deel twee geldt als een mijlpaal binnen het RTS genre en fans van het eerste uur zullen zicht deze game vast en zeker nog heugen.

Behalve de twee Warcraft games kwam Blizzard ook nog op de proppen met Blackthorne, een platform game, The Death and Return of Superman, een side-scrolling game en Justice League Taskforce, een vechtgame. Een andere grote doorbraak was de komst van de eerste Diablo in 1996. Deze dungeon crawler was heel invloedrijk voor veel soortgelijke games als Dungeons and Dragons. De Diablo en Warcraft franchises kregen allemaal nog een staartje na deze eerste vijf jaar.