Voordat het volledige Blade Runner Sylvia Hoeks interview van start ging, werd eerst gezorgd voor een relaxte sfeer. Zo werd eerst de vraag gesteld hoe het met de actrice ging. Sylvia beantwoordde lachend dat ze nog nooit eerder in eigen land heeft gelogeerd in een hotel. Sylvia Hoeks is sinds kort namelijk verhuisd naar Los Angeles om zich te focussen op haar acteercarrière.

Over Blade Runner 2049 en Sylvia Hoeks’ personage

Sylvia probeerde, zonder belangrijke spoilers weg te geven, kort samen te vatten waar de film over gaat:

Blade Runner 2049 is een vervolg op de originele Blade Runner. Onze regisseur, Denis Villeneuve, noemde het ook een eerbetoon aan de originele film. Voor mij hebben de twee films ook een soortgelijk thema, namelijk het zoeken naar je eigen identiteit. De vraag naar ‘wie ben ik’, en wat maakt mij menselijk.”

Sylvia kon niet enorm veel vertellen over haar personage, maar wist wel kleine stukjes los te laten.

“Mijn personage heet Luv. Dit was enorm grappig, want Ana de Armas speelt een personage in de film met de naam Joi. Er werd dus veel op de set geroepen: Joi is on set, Luv is on set! Verder werkt Luv voor Niander Wallace, gespeeld door Jared Leto. Het enige wat ik kan verklappen is dat we een hele complexe relatie hebben.”

De Blade Runner training

Sylvia Hoeks heeft een intensief trainingsprogramma achter de rug voor haar rol als Luv in Blade Runner 2049. De actrice vertelt wat zij wekelijks heeft doorstaan.

“Nadat ik de rol had gekregen begon ik met een team van trainers. Ik moest namelijk zeven kilo aankomen in spieren. Zo begon mijn training van zes uur per dag, zes dagen in de week. Ik begon met anderhalf uur gewichtheffen, daarna tweeëneenhalf uur cardio en eindigde met twee uur vechttraining. Op zondagen was ik daardoor echt dood en lag ik uitgeblust op de bank”, lachte de actrice.

Sylvia ging verder met het feit dat de training drie maanden voor het filmen begon en tijdens het filmen ook nog eens vier maanden doorging.

“Tijdens het filmen kreeg ik twee uur per dag training. Dit bestond voornamelijk uit een pre-workout met daarna les in martial arts. In totaal waren het dus zeven maanden aan intensieve trainingen.”

Werken met Harrison Ford

Uiteraard werd de actrice gevraagd over het samenwerken met Harrison Ford. Met veel enthousiasme sprak Sylvia over het ontmoeten en werken met de iconische acteur.

“Het werken met Harrison Ford is fenomenaal! Ik ben opgegroeid met hem, kijk naar Indiana Jones of zijn rol als Han Solo. Onze eerste scène samen was in een heel klein kamertje en ik was enorm nerveus. Harrison zat tegenover mij en ik moest mezelf overtuigen om hem niet steeds aan te kijken. Vanaf het punt dat we elkaar wel aankeken begon Harrison meteen met grappen maken. Nu zit onze band anders in elkaar. We zitten gezellig samen, we eten, en praten over de hond uitlaten.”

Het laatste wat Sylvia losliet over Harrison Ford is de chemie tussen hem en zijn medespeler Ryan Gosling.

“Nu hij samen met Ryan pers doet, en niet alleen, zijn ze echt veranderd in een soort komisch duo. Ik vergelijk ze een beetje met die oude mannetjes uit de Muppets.”

Blade Runner 2049 is vanaf 5 oktober te aanschouwen in de bioscoop. Naast onze eigen Sylvia Hoeks bevat de film ook Harrison Ford, Ryan Gosling & Ana de Armas.