Foto: StudioCanal UK

Vanaf volgende week is de biografische muziekfilm 'Rocketman' in Nederland in de bioscoop te zien. Rocketman vertelt het verhaal van de Britse muzikant Elton John. Vanwege het feit dat de film binnenkort al uitkomt staat Rocketman niet in deze lijst.

5. Aretha Franklin (Respect)

Op nummer vijf in de lijst met biografische muziekfilms staat ‘The Queen of Soul’ Aretha Franklin. De vorig jaar overleden zangeres zal worden vertolkt door actrice en zangeres Jennifer Hudson. Hudson is bekend van onder andere 'Sex and the City' en 'Empire' en werd door Aretha zelf uitgekozen. De iconische soulzangeres was erg betrokken bij de productie van de film. Ze heeft zelf bepaald welke belangrijke momenten uit haar leven in de film moeten voorkomen.

De Aretha Franklin biopic heet ‘Respect’ en wordt geregisseerd door Liesl Tommy. Volgens Tommy is Franklins groei van kinderzangeres tot internationale superster met als titel ‘The Queen of Soul’ één van de mooiste Amerikaanse verhalen aller tijden. Respect zal vanaf 14 augustus in 2020 in de bioscoop te zien zijn.