Als je aan Xbox denkt, denk je aan Halo of Gears of War. Dit zijn beide absolute toppers als het gaat om exclusieve Xbox games. Xbox maakt dus wel degelijke goede Xbox exclusives, maar hoe zit het eigenlijk met de beste Xbox exclusives in de toekomst? Wij zetten in deze special vijf Xbox One games op een rij die je zeker niet uit het oog moet verliezen.

5. Cuphead

Tijdens de E3 van 2015 kwam Microsoft met een hele aparte game, genaamd Cuphead. Dit komt niet doordat de game er slecht of raar uitziet, maar juist omdat de stijl zo grappig is. De game gaat namelijk terug naar de tijd van de allereerste tekenfilms. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld de klassieke Mickey Mouse of andere cartoons uit de jaren ’30.

De setting en de sfeer van de game zorgen er al voor dat je Cuphead zeker in de gaten moet houden. Maar dat is niet het enige wat Cuphead biedt, het is namelijk een run and gun platformer waarbij je iedere keer bij verschillende boss battles komt die je moet verslaan om verder te komen.

De game is wellicht gebaseerd op tekenfilms van de jaren ’30, maar de gameplay is dat zeker niet. Zo kun je deze game zowel singeplayer als 2-speler co-op spelen. Hierbij reis je door de wereld van Cuphead en kom je allerlei nieuwe wapens tegen. Samen met speciale abilities die je kunt leren moet je ervoor zorgen de verschillende bosses te verslaan.

Een officiële releasedatum van Cuphead is er nog niet, maar de game zou in het midden van 2017 uit moeten komen.