1. Beat Saber

We zijn inmiddels alweer aanbeland bij de eerste plaats in deze lijst met de beste VR workout games: Beat Saber. Deze game vraagt ongelooflijk veel van jouw timing en uithoudingsvermogen. Beat Saber is een soort van VR-versie van de Guitar Hero games. Je speelt in Beat Saber niet met een gitaar, maar met twee lightsabers die zo uit Star Wars hadden kunnen komen. Het doel van het spel is om de blokken op de juiste manier raak te slaan, waardoor de muziek goed gaat spelen.

Op de laagste moeilijkheidsgraad is dit nog heel makkelijk te doen zonder dat je hierbij te veel gaat zweten. Wanneer je de moeilijkheidsgraad gaat verhogen, merk je pas dat deze game niet voor iedereen is weggelegd. Gedurende het hele nummer ben jij bezig met het raak slaan van blokken en ontwijken van muren. Wanneer je een aantal blokken mist, verlies je levens, maar deze kun je terugkrijgen door een combo te raken.

Op de PlayStation 4 zijn er niet veel nummers beschikbaar, maar de PC-versie geeft de mogelijkheid om zelf nummers aan te maken. Genoeg mogelijkheden dus om deze game helemaal grijs te spelen. Beat Saber is beschikbaar op de PlayStation 4 voor 29,99 euro en op de PC voor 19,99 euro.