1. Max en Chloe (Life is Strange)

Met superkrachten is het niet verbazingwekkend dat je er alles aan wil doen om iemand te redden. Helaas voor Max was het lot van haar beste vriendin en potentiële liefdes interesse Chloe al bepaald. Max heeft een superkracht waarmee ze de tijd terug kan draaien, maar het leven blijkt niet eerlijk voor haar te zijn.

Continue de tijd terugdraaien in een poging tot het redden van Chloe is elke keer hartverscheurend. Het maakt namelijk niet uit hoe vaak je haar redt, ze overlijdt elke keer op een andere manier. Uiteindelijk draai je de tijd te vaak terug, waardoor er een vreselijke storm wordt veroorzaakt en dit verwoest meer dan één leven. Soms is het beter om iemand te laten gaan.

Het is logisch dat fans steeds de keuze maken om een poging te doen om Chloe te redden, dat gebeurt nu eenmaal als je om een personage gaat geven. Het is nu een van de beste verdrietige romances in games die je kunt vinden en we worden er ook zeker verdrietig van.

Life is Strange is beschikbaar voor PC, PlayStation 4, Xbox One, Mobile, PlayStation 3 en Xbox 360. Meer informatie over de episodische game kun je lezen in onze Life is Strange episode 1 review.

Beste verdrietige romances in games - Ze laten ons lachen en huilen

Om een of andere reden vinden we het soms fijn om onszelf te kwellen met verdrietige verhalen. Mocht je jezelf eenzaam voelen tijdens Valentijnsdag of eraan herinnerd wil worden hoe gelukkig jij bent dat je partner niet op een brute wijze is doodgegaan, zijn dit de beste verdrietige romances in games om te beleven op 14 februari 2019.