Beste verdrietige romances in games - Huilend op Valentijnsdag

2. Dom en Maria (Gears of War 2)

Dominic, beter bekend als Dom, is een onwijs stoere man die onbreekbaar lijkt te zijn. Hoewel er in het eerste deel van Gears of War weinig emoties werden opgeroepen, draaide dit in Gears of War 2 helemaal om. Sterker nog, in Gears of War 2 kwam een van de beste verdrietige romances in games voor.

We hebben het hier uiteraard over de romance tussen Dom en Maria, die gelukkig getrouwd waren tot hun kinderen overleden op Emergence Day. Dit zorgde ervoor dat Maria zwaar depressief en uiteindelijk vermist raakte. Hierna belandde Maria bij de Stranded, mensen die voor dood en dakloos zijn achtergelaten nadat de bommen de stad hadden vernietigd.

Maria werd gevangen genomen en belandde in een gevangenis, waar ze op bizarre manieren werd gemarteld. Toen Dom haar eindelijk vond, kon zij hem niet meer herkennen en stond Dom voor een moeilijke keuze. Hij besloot de liefde van zijn leven van haar lijdensweg te verlossen, ondanks dat dit hem veel pijn deed.

Gears of War 2 is exclusief beschikbaar voor de Xbox 360. Meer informatie over de game kun je vinden in onze Gears of War 2 review.