3. Ellie en Riley (The Last of Us: Left Behind)

The Last of Us heeft meerdere emotionele momenten, maar in de game wordt er weinig gesproken over Ellie haar liefdesleven. Misschien ook omdat ze het iets te druk heeft met door Amerika reizen terwijl ze vecht tegen geïnfecteerden en hunters. Voor onze lijst van beste verdrietige romances in games waren we nog in twijfel tussen de romance van Bill en Frank of Ellie en Riley, maar we hebben uiteindelijk toch voor het duo uit de Left Behind DLC gekozen.

Riley werd in The Last of Us kort genoemd door Ellie. Ze vertelde ongeveer aan het begin van de game dat ze geïnfecteerd raakte in het winkelcentrum en aan het einde van de game over Riley zelf. In The Last of Us: Left Behind wordt duidelijk dat Ellie en Riley niet zomaar vrienden waren, aangezien ze hun eerste kus deelden vlak voordat er een horde met geïnfecteerden binnen stormden.

In volle paniek rennen de twee meiden weg en doen ze er alles aan om te ontsnappen, maar nadat ze eindelijk veilig zijn van de geïnfecteerden komen ze allebei achter de gruwelijke waarheid. Beiden hebben ze een bijtwond, waardoor hun lot bepaald is.

Riley overtuigt Ellie om het samen af te wachten en dus samen te veranderen, maar wie van de twee het erger had is nog maar de vraag. Ellie moest namelijk afwachten hoe haar beste vriendin en liefde veranderde in een monster terwijl ze tot volle verbazing merkte dat er niets met haar gebeurde. Als dit geen plaats verdient in de beste verdrietige romances in games weten wij het ook niet meer.

The Last of Us: Left Behind is sinds 14 februari 2014 uit en is beschikbaar voor PlayStation 3 en PlayStation 4. Meer informatie over de DLC kun je lezen in onze The Last of Us: Left Behind review.