5. Trish en Cole (inFamous)

De relatie tussen Trish en Cole loopt per direct stuk aan het begin van de game, vanwege het feit dat Cole de krachten van een bio-terrorist krijgt. Daardoor krijgt Cole namelijk de schuld van een aanslag waarin Trish haar zusje was overleden, wat ervoor zorgde dat Trish niet meer in haar vriend geloofde. Cole gaf alleen nooit op bij Trish en wilde alleen maar bij haar zijn.

Uiteindelijk kwam er een groot keerpunt tussen de afstandelijke relatie tussen de twee toen Trish om Cole zijn hulp vroeg bij een transportatie van een gepantserde bus. Na de reddingsactie van Cole vertelde Trish dat ze Cole wilde vergeven en dat ze wist dat hij haar zusje Amy niet had vermoord. Dit klinkt in principe alsof het beter gaat worden, maar houd je vast want dit is een van de beste verdrietige romances in games.

Het einde tussen de twee zal helaas nooit goed aflopen. In Infamous kom je voor een hoop keuzes tussen goed en kwaad te staan, maar deze keuze zal Cole alleen maar kwaad doen. Je krijgt de keuze om Trish te redden of om zes dokters te redden. Wanneer je voor Trish kiest gebruikt ze haar laatste adem om te vertellen dat ze je een monster vindt, maar als je de dokters redt krijg je een bitterzoet einde waarin Trish die laatste adem gebruikt om te vertellen hoe trots ze is. Dit is nog maar de eerste op de lijst van de beste verdrietige romances in games, dus hoeveel fouter kan dit nog gaan?

inFamous is exclusief beschikbaar voor de PlayStation 3. Meer informatie over de game kun je lezen in onze inFamous review.