Een third-person shooter combineert meestal vlug schietwerk en platformelementen in één game met uiteraard een third-person aanzicht. Dit wil zeggen de camera achter de speler hangt, waardoor het personage zichtbaar is tijdens het spelen. Dit brengt enkele voordelen zoals bijvoorbeeld een beter overzicht met zich mee ten opzichte van first-person shooters.

Afgelopen jaren konden we al genieten van prachtige third-person shooters zoals bijvoorbeeld The Division en Gears of War 4. Dan is het nu tijd om te kijken naar de beste third-person shooters die dit jaar zijn uitgekomen. Dit zijn de beste third-person shooters van 2017!

5. Vanquish

We spelen al gelijk een beetje vals in deze lijst van beste third person shooters van 2017. Vanquish kwam namelijk al in 2010 uit voor Xbox 360 en PlayStation 3. Begin dit jaar werd de game uitgebracht voor PC. Daarom verdient Vanquish toch een plekje in deze lijst.

De gameplay van Vanquish is erg snel en geeft weinig ruimte om even rustig adem te halen. Een van de belangrijkste punten in het spel is de mogelijkheid om van dekking naar dekking te boosten door je geavanceerde pak en bullet time te activeren. De PC-versie is opgepoetst en heeft onder andere een verbeterde framerate.

In onze review van Vanquish voor de Xbox 360 en PlayStation 3 gaven wij de game een 8. We noemden het spel destijds een van de verrassingen van het jaar 2010 en één van de beste Japanse shooters ooit.