5. Fortnite Battle Royale (Switch)

Vraag aan de gemiddelde Nederlander of ze wel eens van Fortnite hebben gehoord en er is een grote kans dat hun broertje, neefje, kleinkind, huisgenoot, buurman of zij zelf de game wel eens heeft gespeeld. Fortnite Battle Royale is enorm populair en dat blijkt ook wel uit de cijfers. Op dit moment heeft Fortnite namelijk meer dan 200 miljoen spelers. De Fortnite Battle Royale spin-off werd aan het einde van 2017 uitgebracht, maar de Nintendo Switch versie kwam op 12 juni 2018 uit.

In Fortnite Battle Royale spring jij samen met maximaal 99 andere spelers uit de Battle Bus. Vanaf dat moment is het ieder voor zich. Elke speler gaat op zoek naar shields ter bescherming, de beste wapens en een voorraad aan bouwmateriaal. Er zijn een aantal hotspots op de map waar vaak veel spelers naartoe gaan, omdat hier de meeste en beste loot te vinden is. Kies jij voor veel loot, maar ook veel tegenstanders? Of ga jij toch voor een wat rustigere plek waar je wat meer moeite moet doen voor de goede loot? De keuze is helemaal aan jou.

Naast de beste wapens is het ook uiterst belangrijk om genoeg shield te hebben. Iedere speler begint namelijk met honderd levenspunten waar nog eens honderd shield-punten aan kunnen worden toegevoegd. Shield kan in verschillende vormen worden verkregen. Er zijn de Chug Jug, Shield Potion, Small Shield Potion en de Slurp Juice. Ieder item geeft je een verschillend aantal shield-punten. Tot slot moet je nog zorgen voor voldoende bouwmateriaal. Er zijn drie soorten: hout, steen en metaal. Van iedere materiaalsoort kun je maximaal 999 stuks meenemen om handige constructies te maken.