25. 24 (2001)

Je had deze serie misschien op nummer 24 van beste theme songs in series verwacht, maar de serie 24 staat op de laatste plek, maar wel een eervolle laatste plek! Plek nummer 25. In 24 volg je federaal agent Jack Bauer en hij legt in bijna elke aflevering zelf uit waar de serie over gaat.

''Op dit moment zijn terroristen van plan een presidentskandidaat te vermoorden. Mijn vrouw en dochter zijn ook doelwit, en de mensen waarmee ik werk zijn waarschijnlijk ook betrokken bij beide zaken. Ik ben federaal agent Jack Bauer, en vandaag is de langste dag van mijn leven.''

Bij 24 denkt iedereen natuurlijk meteen aan dat iconische aftelgeluidje, waarna het cijfer 24 tevoorschijn komt. Het zet al meteen een goede toon voor de serie en de muziek die daarna komt mag ook zeker niet vergeten worden. Een prima intro!

24. The Bridge (2011)

Deze Deense misdaadserie is er eentje van de bovencategorie. In The Bridge volg je het verhaal rond een lijk dat gevonden wordt op de Øresundbrug, de brug die zorgt voor een verbinding tussen Zweden en Denemarken. Het lijk zorgt ervoor dat de Zweedse en Deense politie met frisse tegenzin een samenwerking aan moeten gaan.

Wat voor soort muziek zoek je als je intro vol met beelden van de prachtige scandinavische landen zit? Juist, de muziek zoals in deze intro! De hoge stem van de zanger van de Deense band Choir of Young Believers valt precies goed samen met de hoge piano tonen. Mooi!