Om te kwalificeren als één van de beste Switch games van 2019 tot nu toe moet de game in het eerste halfjaar van 2019 uit zijn gebracht op de Nintendo Switch. Het maakt dus niet uit of de game ook beschikbaar is op andere platformen. Dat betekent dus ook dat Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order en Fire Emblem: Three Houses nog niet worden meegenomen.

10. Crash Team Racing

We trappen deze lijst met beste Switch games van 2019 af met de gloednieuwe remake van Crash Team Racing. De oudere PS1 game is volledig opnieuw gemaakt voor een nieuwe generatie gamers en is op een aantal platformen verschenen, waaronder de Nintendo Switch. Dit heeft een onwijs groot voordeel, namelijk dat je lekker kunt racen op ieder moment, iets wat op de andere platformen niet mogelijk is.

Toch weet de titel niet hoger te reiken doordat er nog een andere goede racegame op de Switch is, namelijk Mario Kart 8 Deluxe. Gelukkig weet Crash met zijn kleurrijke cast aan karakters zichzelf genoeg te onderscheiden om de aankoop op de Switch te rechtvaardigen. De gameplay is strak en speelt als een trein en laten we eerlijk zijn, na 1000 uur Mario Kart is het wel verfrissend om een nieuwe baan te ontdekken.

Meer lezen over Crash Team Racing? Check dan onze review van de game!