Beste superhero movies 2019 - waar kijken we naar uit?
Foto: Todd Phillips

2. Joker

We gaan even een aantal jaartjes terug. Laten we zeggen bijna veertig jaar. Deze film speelt zich namelijk af in het jaar 1981. Arthur Fleck is gefaald als stand-up komiek. Dit maakt hem gestoord. Zo gestoord, dat hij er zelfs een psychopaat van wordt. Een psychopaat die uit is chaos en paniek.

Dit zorgt ervoor dat hij zich ver weet te schoppen op een ander gebied: slecht zijn. Hij besluit wraak te nemen op niet alleen Gotham City voor zijn falende leven, maar de hele wereld. Met zijn nieuwe, duistere alter-ego voert hij zijn kwaadaardige plannen uit. Dit alter-ego is niemand minder, dan de Joker.

Als zevende Joker heb je wat te bewijzen. Vooral als acteurs als Heath Ledger voorbij zijn gekomen, die worden gezien als de beste Joker. Zo is Ledger ook beschreven in ons artikel over de beste Jokers. Of Joaquin Phoenix dus het niveau weet te behalen is nog maar de vraag, maar een van de beste superhero movies van 2019 kan het wel worden. En ja, superhero aangezien het toch wel bij de categorie past.