Foto: 20th Century Fox (via Warner Bros.)

4. X-Men: Dark Phoenix

Een oude bekende treedt terug in deze X-Men film: Jean Grey. Jean Grey wordt in deze gloednieuwe aanwinst van de X-Men serie de grootste tegenstander van het team ooit. Wanneer Jean meegaat naar de ruimte voor een missie komt ze bijna om het leven als ze door een mysterieuze kracht wordt geraakt. Dankzij die kracht wordt ze niet alleen veel sterker, maar verliest ze ook de controle.

Jean haar krachten barsten op willekeurige momenten los met een intensiteit die niet alleen haarzelf in gevaar brengt, maar ook anderen om haar heen. Niet alleen moet ze proberen haar X-Men familie te redden en bij elkaar te houden, maar ook moet ze ervoor zien te zorgen dat niet het hele universum uit elkaar valt.

We worden een klein stukje terug de tijd mee in genomen met X-Men: Dark Phoenix en dat kunnen we wel waarderen. Een beetje nostalgie is altijd wel leuk om te zien, vooral als je al een tijdje fan bent van X-Men. Daarnaast ziet de trailer er weer heerlijk uit en met nog een vleugje goede acteurs en actrices (denk aan James McAvoy en Jennifer Lawrence) kan dit nog eens een van de beste superhero movies van het jaar 2019 worden.