Foto: Warner Bros. Entertainment Inc.

5. Shazam!

Er is al een aantal films uitgebracht door DC, maar toch lijken deze films niet gewaardeerd te worden. Veel critici hebben commentaar op films als Justice League en Suicide Squad vanwege het verhaal en het eindresultaat. Er werd meer verwacht van DC films. Vooral door het niveau dat Marvel neerlegt met bijvoorbeeld films als Avengers.

Maar goed. Shazam! is geen duistere film. Shazam! is eerder een komedie. Billy Batson is in de DC film een veertienjarige wees die van pleeggezin naar pleeggezin gaat. Niemand wil hem. Billy’s leven is dus niet heel geweldig. Tenminste, tot hij in een andere dimensie terecht komt. Hier geeft een tovenaar hem kracht. Wanneer hij de spreuk Shazam! gebruikt verandert hij in een superheld. Samen met zijn pleegbroertje leert Billy zijn nieuwe krachten kennen en al snel ook schurken die hij ermee moet gaan stoppen.

De trailer van de DC film zag er al veelbelovend uit, maar dat is meestal zo. Wat anders is aan Shazam! dan eerdere DC films is dat de het een komedie is en geen lugubere actiefilm. Dit geeft potentie voor de film en een grote kans dat Shazam! uit kan groeien tot een van de beste superhero movies uit 2019.