Foto: The Walt Disney Company Benelux

8. Glass

Glass is een combinatie van twee films die al eerder uitgekomen zijn. Deze films worden nu als een zak groente en bouillonblokje gemixt tot een hopelijk smakelijke groentesoep. Unbreakable (2001) en Split (2017) worden een explosieve en heftige comic thriller. Glass is eigenlijk een vervolg van Split, die weer het vervolg is van Unbreakable.

Bruce Willis en Samuel L. Jackson keren terug als David Dunn en Elijah Price. Samen worden deze acteurs vergezeld door James McAvoy als Kevin Wendell Crumb. David Dunn jaagt op op Crumb, vanwege een van zijn monsterlijke identiteiten die ook wel bekend is als ‘The Beast’. Tijdens een aantal escalerende ontmoetingen duikt het duistere karakter Price elke keer weer op. Hij bezit geheimen die cruciaal zijn voor beide mannen.

Glass is een spannende sci-fi film die voor alle mensen die zin hebben in nostalgie of Split vorig jaar hebben gezien ideaal. Wij hebben er zin in, aangezien er veel actie is te verwachten. Of Glass net zo goed gaat worden als Split of Unbreakable? Dat wachten we nog even af. Wij hopen tenminste dat het een van de beste superhero movies 2019 wordt.