Foto: 20th Century Fox (via Warner Bros.)

9. Alita: Battle Angel

Stel je de wereld voor, maar dan een paar eeuwen in de toekomst. Een vrouwelijke robot is gedumpt op een vuilnisbelt en aan haar dood overgelaten. Dit lijkt tenminste zo, totdat een wetenschapper haar vindt. Ido, de wetenschapper, repareert Alita met andere onderdelen die hij vindt op de vuilnisbelt.

Ze weten beide niet waar deze cyborg voor diende tot Alita haar restauratie is afgerond. Hier komen ze erachter dat Alita eigenlijk een wapen is en geprogrammeerd is met de gevaarlijkste vechtmethodes die er bestaan. Alita gaat verder op onderzoek, maar dit gaat niet allemaal even soepel.

Een sci-fi met een bionische vrouw in de hoofdrol. Even genieten van wat actievolle scènes en van alles wat nooit in de realiteit zou kunnen gebeuren. Of deze film goed gaat worden is nog maar de vraag, aangezien het verhaal een beetje suf klinkt. Dit dankzij het feit dat het niet echt vernieuwend is en maar interessant moet worden gehouden met weinig langdradige scènes en een goede manier van uitwerken.

Alita: Battle Angel heeft zeker wel wat kans om een goede film te worden en zelfs een van de beste superhero movies van 2019, maar dat moeten we nog maar even afwachten.