2. Assassin’s Creed Origins

Assassin’s Creed staat erom bekend waargebeurde gebeurtenissen te mengen met fictie. Ook in Assassin’s Creed Origins komt dit terug. Het verhaal speelt zich af in de periode van het Macedonisch Egypte en Ptolemeïsche rijk in het Oude Egypte. De game kreeg positieve reacties en werd vooral geprezen voor het verhaal en de stemacteurs.

Origins volgt de beginselen van het conflict tussen de Brotherhood of Assassin's en de Order of the Ancients (voorgangers van de Templar Order). Dit eeuwenlang durende conflict is ooit gestart door hoofdpersoon Bayek te volgen. Bayek staat centraal in de pogingen om de nieuwe Farao van zijn troon te stoten.

Alle opties die Bayek tot zijn beschikking heeft tijdens gevechten zijn aan te passen door middel van vaardigheden. Wanneer je een level omhoog gaat of als je speciale opdrachten voltooit, dan krijg je een Ability Point als beloning, die je kan investeren in drie verschillende takken. Wij waren erg positief over de game en gaven als cijfer een negen in onze Assassin's Creed Origins review. Hierom kan de game niet uit ons lijstje van de beste stealth games ontbreken.

Assassin’s Creed Origins is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.