5. Alien: Isolation

Terwijl je bij de meeste stealth games je vijand besluipt om hem vervolgens te doden, is dit bij Alien: Isolation anders. Hierbij is je doel niet om je vijand te doden, maar juist voor hem te vluchten. Je moet als speler continu in beweging blijven om ervoor te zorgen dat de alien je niet te pakken krijgt. De game is ontwikkeld door Creative Assembly en uitgegeven door Sega.

In Alien: Isolation zit je op een ruimteschip, dat niet overal even goed verlicht is en een behoorlijk enge sfeer met zich mee brengt. Je speelt als Amanda Ripley, en komt verschillende vijanden tegen in de game, zoals mensen, androïden die op mensen lijken en natuurlijk de Xenomorph. Sluipen en slim acteren is de enige manier om ze te omzeilen.

De beste stealth games tot nu toe

De Xenomorph leert van jouw acties en past zich daarop aan. Als je vaak dezelfde actie herhaalt, zoals je verstoppen in een kastje of een vlammenwerper erbij pakken wanneer de alien opduikt, zal de Xenomorph andere manieren verzinnen om je te doden. Het is dus belangrijk om altijd op je hoede te blijven en inventief te zijn om in leven te blijven. In onze Alien: Isolation review hebben wij de game een negen gegeven. Wij waren erg tevreden over de game en daarom past hij zeker in ons lijstje van de beste stealth games thuis.

Alien Isolation is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360 en pc.