5. Phantom Doctrine

De Koude Oorlog blijft één van de meest interessante periodes uit de geschiedenis. Wie weet wat voor geheime zaken zich toentertijd allemaal achter de schermen af speelden? De game Phantom Doctrine speelt zich af gedurende de Koude Oorlog en plaatst je in de schoenen van de leider van The Cabal, een geheime organisatie met als doel samenzweringen tussen overheden voorkomen.

Vanwege alle activiteiten die het daglicht niet kunnen verdragen, moet je ongezien blijven. Daarom is Phantom Doctrine zeker één van de beste Stealth games van 2018. De gameplay is vergelijkbaar met XCOM of andere isometrische RPG’s waar je turn-based door levels gaat. Je bestuurt alleen niet een enkel personage, maar een hele groep spionnen van over de hele wereld. Je zet ze dan ook in bij verschillende gebieden om bijvoorbeeld aan bepaalde documenten te komen.

Naast de hoofddoelen zijn er ook genoeg verborgen verzamelobjecten en andere stiekeme dingen die je in de game kan doen. Vanwege de gave setting, de creativiteit en de stealth gameplay heeft Phantom Doctrine zeker een plek op deze lijst met beste stealth games van 2018 verdiend.

Phantom Doctrine is nu beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.