De beste Star Wars boeken voor wie er nog nooit één gelezen heeft
Foto: Lucasfilm

1. De Thrawn boeken

Wie Star Wars Rebels heeft gezien is ongetwijfeld bekend met Grand Admiral Thrawn. In dat geval heb je misschien ook meegekregen dat Thrawn eigenlijk zijn oorsprong heeft in de oude Legends boeken, door sommigen nog altijd gezien als de beste Star Wars boeken. In die boeken wist schrijver Timothy Zahn van Thrawn één van de meest geliefde personages buiten de films te maken. Het is dan ook geen wonder dat Thrawns herintroductie in de Star Wars canon heeft mogen leiden tot een nieuwe verzameling verhalen van de hand van Zahn.

Als jij in Rebels kon genieten van Thrawns kille tactieken zul je intens genieten van de nieuwe Thrawn-boeken, die inmiddels een nieuwe trilogie vormen. We komen meer te weten over Thrawn, zijn achtergrond en zijn plaats binnen het Empire. Je zult veel continuïteit met Rebels tegenkomen, maar als je hoopt op antwoorden over hoe het na de serie met Thrawn afloopt zul je het hier niet vinden. Wie weet komt daar ook ooit een boek over.

Wat vind jij de beste Star Wars boeken?

Als je je ooit hebt verdiept in de Star Wars canon buiten de films heb je misschien al eens op het punt gestaan om een boek op te pikken. Welke wil jij als eerste lezen? Misschien is er een heel ander boek dat jij geweldig vindt, of heb je aanraders voor de beste Star Wars boeken in Legends. Dat horen we natuurlijk ook graag in de reacties hieronder!