Vroeger namen computers gehele kamers in beslag, maar tegenwoordig kun je al een computer aan je pols dragen. Deze smartwatches, die onder andere door Apple en Samsung worden ontwikkeld, nemen een aantal features van je smartphone over. Zo hoef je minder moeite te doen om bereikbaar te zijn.

Daarnaast zijn er tegenwoordig smart speakers. Aan deze speakers kun je al jouw prangende vragen stellen en het apparaat zoekt hier dan op het internet een antwoord voor. Dit zijn enkele voorbeelden van smart producten. Hieronder beginnen we aan de lijst met de beste smart producten van 2018.

8. Samsung Gear S3 Frontier

Een van de meest bekende smartwatches is ongetwijfeld de Apple Watch. Het nadeel aan de smartwatches van Apple is dat ze alleen werken met een iPhone. Toch is het een prima apparaat en in onze Apple Watch Series 4 review noemden we de smartwatch een handig hebbedingetje. Dat nadeel heeft de Samsung Gear S3 Frontier niet. Deze smartwatch kan zowel met Android als met Apple apparaten overweg. Daarom heeft dit apparaat in dit opzicht meteen een groot voordeel. Verder ziet de Gear S3 Frontier er uit als een normaal horloge, maar heeft het apparaat toch de functies die je wil zien bij een smartwatch.

En wat wil je dan zien? Het apparaat is waterdicht en het scherm is gemaakt van Gorilla glass, waardoor er niet snel krassen op zullen verschijnen. De Samsung Gear S3 Frontier heeft een ingebouwde polssensor om je hartslag te meten. Daarnaast kun je berichten ontvangen en verzenden. Ook kun je zien door wie je wordt gebeld en zelf mensen bellen. Tot slot kun je je muziek nog harder en zachter zetten, het volgende nummer afspelen of de muziek pauzeren. Dit zijn een aantal functies waar je zonder smartwatch je smartphone voor gebruikt, maar dat is met een nieuw slim horloge niet meer nodig.