Beste seriemoordenaar films - Hoe ziek kan een menselijk brein zijn?
Foto: Warner Bros. Entertainment

1. Se7en

De zeven dodelijke zonden zijn een welbekend fenomeen. Jaloezie, lust, ijdelheid, hebzucht, woede, gulzigheid en luiheid. In deze film zijn twee detectives, gespeeld door Brad Pitt en Morgan Freeman, op zoek naar een moordenaar die zijn moorden pleegt gebaseerd op deze zeven dodelijke zonden.

Dankzij deze mysterieuze moordenaar zit je tot het einde van de film op het puntje van je stoel. Vandaar dat het een van de beste seriemoordenaar films ooit is. Een must-see voor alle thrillerliefhebbers die graag in spanning blijven afwachten hoe de dader de politie deze keer te slim af zal zijn.

Beste seriemoordenaar films - Een zieke geest is soms enger dan een echte

Tegenwoordig bestaan er al talloze verhalen over verschillende seriemoordenaars, de ene is nog zieker dan de ander. Toch lijken er nog steeds nieuwe manieren te worden bedacht om de waanzin die er in zo’n persoon huist nog erger te maken. Elke dag blijven mensen hopen zelf nooit het slachtoffer te worden van een ware psychopaat, maar deze films leren ons dat deze gedachten in elk persoon kunnen huizen.

Benieuwd naar meer sensatie? Wij hebben een artikel geschreven over de meest heftige Netflix documentaires en een artikel over de beste seriemoordenaars in series.