Vinyl, walkman en Polaroid zijn producten uit een ver verleden. Tenminste dat zou je denken, maar niks lijkt minder waar. Veel ‘oude’ pareltjes zijn bezig aan een opmars. Wist je bijvoorbeeld dat er vorig jaar maar liefst 3,2 miljoen vinylplaten over de toonbank zijn gegaan?

Laat je meenemen door een trip langs memory lane in de vijf beste retro producten die een comeback maakten.

5. Polaroid – OneStep Polaroidcamera

Polaroid stond op het randje van de afgrond, maar het bedrijf van de iconische direct klaar foto's is terug en beter dan ooit. Zo viert zij haar 80-jarige bestaan met de Polaroid OneStep 2. Een vernieuwde versie van zijn voorganger die in 1977 het licht zag.

Polaroid heeft deze camera gemaakt zodat de generatie van nu ook nog kan genieten van een Polaroidcamera. De OneStep 2 is een camera waar je volgens Polaroid zestig dagen op een volle accu mee kan doen. Daarnaast is het mogelijk om een blauwe of roze gloed aan je foto toe te voegen. Dit doe je door middel van een nieuw soort fotopapier.

De OneStep 2 heeft veel weg van zijn klassieke voorganger, maar juist om die reden is hij zo geliefd. De Polaroidcamera is verkrijgbaar vanaf 119 euro in de kleuren wit en grafiet.